Over mij


Aandacht hebben voor wat er écht is, wat er toe doet. Samen stil staan, kijken en een diepe verbinding leggen. Met de rust, respect en het vertrouwen dat dit verdient. Dit staat centraal in de manier waarop ik werk.

Als verpleegkundige ben ik gaan werken in de GGZ. Na een aantal jaar ben ik me verder gaan verdiepen middels opleidingen en scholingen. In 2011 heb ik de Post HBO opleiding 'Omgaan met Verlies' afgerond bij Land van Rouw en daarna de therapeutische vervolgopleiding 'Werken met Gestolde Rouw'. Bij Phoenixopleidingen volgde ik onder andere de Masterclass opleiding met Wibe Veenbaas en de vervolgopleiding 'Op de rand van het licht, over rouw en ritueel'.

Vanaf 2018 ben ik me gaan verdiepen in Chineng Qigong, een medische qigongvorm die over de hele wereld wordt beoefend. Chineng qigong is een eenvoudige en sierlijke bewegingsvorm waarin iedereen tot rust komt en stil van wordt in het hoofd. Het bevordert je gezondheid, maakt je lichaam sterk en soepel en laat emoties stabiliseren. Ik ben opgeleid tot Chineng Qigong instructeur Level 1 en 2 bij het Chineng Instituut.

Ik werk met verschillende methodieken zoals de presentiebenadering, systemisch werk, opstellingen, lijfwerk, regressiewerk en de polyvagaaltheorie. In het contact kijken we welke methodiek het beste aansluit en wat jou ondersteunt. In het werkveld blijf ik graag geïnspireerd middels scholing, intervisie, supervisie, vakliteratuur, opleidingen en ontmoetingen.

"There is a crack in everything,
that's how the light gets in."
Leonard Cohen

In het leven kom je gebeurtenissen tegen die je op de proef stellen. Wat je tegenkomt en op welke manier je hier mee omgaat weet je van te voren niet precies. Soms kan het uitdagend zijn de juiste weg weer te vinden.

Dat het leven naast veel moois ook tegenslagen in petto heeft is mij bekend. Door levens- en verlieservaringen, zelfreflectie en kijken naar mijn proces, leer ik mezelf steeds beter kennen. Door mijn eigen toppen en dalen te bekijken, steeds weer opnieuw, kan ik anderen ook ontmoeten in hun proces. Contact gaat voor mij over wie je bent als mens en hoe en waarop je elkaar ontmoet.

Ik laat mij in mijn privéleven o.a. inspireren door mijn man, mijn kinderen en het gemis van mijn oudste zoon. Verder zijn ook andere mensen die me dierbaar zijn en die ik ontmoet een inspiratiebron, net als de natuur, meditatie, beweging en bezig zijn met mijn handen.

"Het leven wordt voorwaarts geleefd
en achterwaarts begrepen"
Søren Kierkegaard